Geleneksel Desenlerin Sanatsal Yorumu: Patchwork Halılar

29-04-2021 13:01
Geleneksel Desenlerin Sanatsal Yorumu: Patchwork Halılar

Patchwork halılar, Anadolu’nun farklı yörelerine ait geleneksel motiflerin sanatsal yorumu olarak karşımıza çıkıyor. Birçok desen ve rengin karması sonucu ortaya çıkan patchwork halılar, bulunduğu ortama enerjisini yansıtıyor. İnce işçilik sonucu üretilen patchwork halılar, el dokuması özelliği ile manevi değer taşımaktadır.

Geleneksel kültüre övgü niteliğinde sunulan bu halılar farklı desenlerin bir araya gelmesi ile rengarenk bir cümbüş oluşturur. El emeği sonucu üretilen bu halılar, özel işçilik sonucu tüketicilerin evini süsleyen en nadide parçalar haline gelir.

Eski halı paçaları, özenli bir şekilde tadilattan geçirildikten sonra birer sanat eseri olarak alıcıların beğenesine sunulur. Patchwork halılar renkli ve desenli olduğu için daha çok sade dekorasyona sahip mekanlarda değerlendirilir. Evinizin veya ofisinizin dikkat çeken parçasının halı olmasını istiyorsanız patchwork halılar tam size göre. Bulunduğu ortamın dokusunu değiştirecek, sanat eserleri evinizin en güzel köşesini renklendirsin!

 

Evinizin Yeni Rengi: Patchwork

Son zamanların en büyük trendleri arasında yer alan geçmişe dönüş, her alanda olduğu gibi ev dekorasyonunda da etkili oldu. Sosyal mekanlara ruh vermek isteyen her tüketici, geçmişin getirdiği duygusal değerlerden faydalanmak istiyor! Farklı dekorasyon tarzlarına uyum sağlayabilen bu halı tipleri daha çok geçmişin getirdiği yansımadan faydalanmak isteyen tüketiciyi cazip kılıyor.

Eski eşyaların dönüştürülmesi sonucu ortaya çıkan patchwork halılar geri dönüşüm kavramını ön plana çıkarıyor. Anadolu’nun farklı yörelerine ait olan el dokuması halılar, yıkanıp taşlanarak yeniden tüketiciye kazandırılır. İster klasik bir ev ister klas bir ofise sahip olun yaşam alanınızın her köşesinde değerlendirebileceğiniz, ince bir detay patchwork halılar ile sizleri bekliyor. Geleneksel kültüre övgü niteliği taşıyan bu halılar ile evinizin renklendirin!

Patchwork halılar, birer sanat eseri niteliği taşıyan halı modelleri arasında yer almaktadır. El yapımı olarak işlenen halı modelleri son yıllarda daha fazla değer kazanmaya başlamıştır. Bulunduğunuz ortama renk ve enerji katacak olan patchwork halılar, farklı dekorasyon tarzına sahip kişilerin değerlendirebileceği halı modelleri arasında yer almaktadır.


Patchwork Nedir?

Günümüzde patchwork; sanayinin gelişmesi ile ihtiyaçtan çıkıp, moda kavramına dönüşmüştür. Önceleri ise bu kavram imkanı olmayan kişilerin, eski parçaları değerlendirerek eksikliklerini giderdikleri el işçiliğiydi. Türkçe ismi ile kırkyama olarak bilinen Patchwork, bugün moda akımı olarak pek çok sektöre yön vermektedir.

Eski zamanlarda yoksulluk nedeniyle biriktirilip, birleştirilen kumaş parçaları günümüzde her ülke tarafından farklı şekillere, farklı moda akımlarına ilham olmaktadır. El işçiliği sonucu ortaya çıkan Patchwork ürünler, yaratıcılığınıza bağlı olarak şekillenmektedir.

Tamamen yaratıcılığınıza bağlı olarak ortaya çıkan Patchwork, el işidir. Bu halılar önceleri imkan yetersizliği sebebiyle yapılırken, bugün hobi ve moda olarak birçok insan tarafından değerlendirilmektedir.

 patchwork halı modelleri

İlk olarak Orta Asya ve Mısır’da görülmüş olan patchwork’un Anadolu’da bilinen ismi kırkyama sanatıdır. Selçuklular zamanına dayandığı düşünülen bu kavram bugün; elbise, etek, pantolon, koltuk, lamba, çanta, çizme ve halı gibi birçok sektörde değerlendirilmektedir.

Patchwork halılar daha çok retro ve vintage tarzını benimseyenlerin tercih ettiği bir model olarak karşımıza çıkıyor. Moda dünyasında olduğu gibi ev tekstilini de etkisi altına alan patchwork; nostaljik tutkunları etkisi altına alan yeni bir trend olarak yükselmeye devam ediyor.

Patcwork halıda yer alan her desenin birbiri ile uyum sağlaması gerekmiyor. Karıştır-yakıştır akımından yola çıkarak kendi yaratıcılığınızı halıya ya da ilgilendiğiniz sektöre yansıtabilirsiniz.

 

Patchwork Sitil Sırları

El dikişi ile birbirine özenle dikilen patchwork halı modelleri, pek çok stil tarafından tercih edilmektedir. Tek renkli ya da karma bir şekilde alıcının beğenesine sunulan bu halı modelleri ile nostaljik, sanatsal ya da minimal bir hava yakalayabilirsiniz. Tarzınıza göre yorumlayacağınız halı modelleri ile evinizde istediğiniz havayı yakalayabilirsiniz.

Selvi Halı, halılarını güvenli bir şekilde müşterilerine teslim eden profesyonel markalar arasında yer almaktadır. Fotoğrafta incelediğiniz gibi teslim edilen halılar arasında bütçenize en uygun olanı tercih ederek, evinizin eksik parçasını tamamlayın!

Patchwork halı modelleri geometrik şekilli desenleri ile evinizin genel yapısına uyum sağlıyor. Görüntü olarak eskitme bir dokuya sahip olan bu halı modelleri ile evinizi renkli ve enerjik bir havaya sokabilirsiniz.

 

Patchwork Halı Yapımı

Kusursuz işçiliğin sanatsal yorumu olarak yaşam alanlarımıza gelen patcwork halılar, doğal boyalarla renklendiriliyor. Güçlü renk tonları ile bulunduğu yerin en iddialı görselleri arasında yer alan el emeği halılar ile dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz!

Eski halı parçalarının özenle tamir edilerek birleştirilmesinden oluşan patchwork halılar eskinin yenilenmesi olarak da anlatılabilir. Her biri birer sanat eseri gibi özenle işlenen halıya sahip olmak istiyorsanız Patchwork halı modellerini inceleyebilirsiniz! Farklı ebatlarda el emeği sonucu üretilen halılar, geleneksel kültürün aktarımı olarak geçmişin izlerini taşır.

 

patchwork halı yapımı

Patchwork Halı Modelleri ile Zemini Renklendirin

Kilim olarak yazında değerlendirebileceğiniz patchwork halılar, rengarenk yapıları ile zemini renklendirmeye geliyor. Rengarenk renklerin yanı sıra soft renkleri de tercih edebileceğiniz zengin bir koleksiyona sahipsiniz.

Patchwork halı, geçmişin hikayesini el işçiliği ile yaşamınıza kazandıran halı modelleridir. Son zamanlarda tekrardan popüler olan patcwork modası, renkli desen tasarımlarıyla pozitif bir enerji sunuyor. Geçmişin izlerini modern bir sunum ile tüketicinin beğenisine sunan bu halı modelleri ile yaşam alanınızda enerjik bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Geçmişe duyulan özlemin trend olması ile tekrardan parlayan pathwork modası halı sektöründe olduğu gibi farklı birçok sektörde de etkili olmuştur. Modern tarzda dekorasyonun tamamlayıcı ögeleri arasında yer alan halılar, güncel modadan ilham alarak evinizi renklendirmeye devam ediyor. Son zamanların ön plana çıkan halı modelleri arasında yer alan patchwork halılar, trend halı modelleri arasında ön plana çıkıyor.

Ev tekstilinin en önemli detaylarından biri olan halılar, ufak bir dokunuş ile evinizi renklendiriyor. Üstelik renkli patchwork halı tercih ettiyseniz bu son kaçınılmaz. Bu halılar geçmişin enerjik ruhunu evinde taşımak isteyenlerin tercih etmek isteyeceği halı modelleri arasında yer alıyor.

Selvi Halı’nın patchwork halı koleksiyonunu inceleyerek, kültürel geçmişin güncel yorumunu yaşam alanınıza aktarabilirsiniz. Özel dikim sonucu tasarlanan patchwork halı, antik işleme tarzı ile kültürel dokuya sesleniyor. Geleneklerimize bağlılığın bir sembolü olarak geçmişten günümüze değerlenmeye devam eden bu halılar anılarınızı geleceğe taşır! Selvi Halı’nın patcwork serisi; renk, desen ve farklı ölçü seçenekleri ile alıcılarını bekliyor.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.