Halı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

04-06-2021 12:54
Halı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?


Halılar, yaşam alanlarımızın en tamamlayıcı parçalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. İstediğiniz tarzdaki bir mekanın ruhunu halı modelleri ile tamamlayın. Doğru halı seçimi ile bulunduğunuz mekanı canlandırıp, enerjisini kolayca değiştirebilirsiniz.

Peki, doğru halı seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Doğru renk ve model hangisidir? Yazımızın detayında tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz!

Ev, ofis, iş yeri veya herhangi bir mekanın en önemli dekor unsurlarından bir olan halılar, mekanlarımıza ruh katmaya geliyor. Samimi, mesafeli, kurumsal ya da eğlenceli nasıl görünmek istediğinize halı modeliniz ile karar verebilirsiniz. Basitmiş gibi görünen halı detayı, mekanların canlanmasına yardımcı olan dekoratif ürünler arasında yer almaktadır.

Farklı stil, renk ve motife sahip olan halı modellerini inceleyerek, yaşam alanınıza en uygun seçimi yapabilirsiniz. Doğru halı seçimi ile yaşam alanınızı istediğiniz havayı sokmak oldukça kolay. Öncelikle yapmanız gereken şey ne tarzda bir yaşam alanına sahip olmak istediğinizi belirlemek.

 

Halı seçerken neye dikkat etmelisiniz? Yaşam alanınız için en uygun halı rengi hangisidir? Halı özellikleri neye göre tercih edilmelidir? Tüm bu soruların cevaplarını dilerseniz Selvi Halı’nın mağazalarını ziyaret ederek, profesyonel çalışanlarımızdan da öğrenebilirsiniz. Selvi Halıcılık, sektör tecrübesi ile müşterilerin güvenini kazanmaya devam ediyor.

Hangi Halı Modeli Sizin İçin Daha Uygun?

Halılar, odalarda istenilen ortamın sağlanmasında önemli bir etkiye sahiptir. Halı seçerken ne tarzda bir yaşam alanı düşlediğinizi göz önünde bulundurun. Oluşturmak istediğiniz dekorasyon sitili ev tipinize, kişi sayınıza göre değişiklik gösterecektir.

Kalabalık bir aileye sahipseniz ya da evinizde beslediğiniz evcil bir hayvanınız varsa; kir göstermeyen, daha koyu renkli halılar daha doğru bir seçim olacaktır. İsterseniz desenlerin ön plana çıktığı halı modellerini de tercih edebilirsiniz. Patchwork halılar,desenli modellerinin ön plana çıktığı halı kategorileri arasında bulunmaktadır.

Patchwork halılar, Anadolu’nun farklı yörelerine ait geleneksel motiflerin birleştirilmesi ile harmanlanmaktadır.Farklı desenlerin birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan patchwork halılar, bulunduğu ortama renk katmaktadır. İnce işçilik sonucu ortaya çıkan patchwork halılar, el dokuması özelliği ile manevi bir hava sunmaktadır.

Yaratmak İstediğiniz Stile Göre Halınızı Seçin!

Sakin olan yaşam alanınıza hareket katmak istiyorsanız ve aynı zamanda kalabalık, çocuklu bir aileye sahipseniz patchwork halı modelleri tam size göre! Patchwork halılarfarklı desenlerin bir araya gelmesi ile rengarenk bir görünüm sunar.El emeği sonucu, özel işçilik ile tüketicilerin evini süsleyen en nadide halı modellerinden biridir. Kir göstermeyen halı modelleri arasında yer alan patchwork halılar, sade dekora sahip yaşam alanları için daha uygundur.

Eğer dar bir yaşam alanına sahipseniz ve ortamı ferah göstermek istiyorsanız açık renkli, düz halı modellerini tercih edebilirsiniz. Krem, beyaz, gri, sütlü kahve gibi açık renklerden oluşan halı modelleri bulunduğunuz mekanı daha aydınlık gösterecektir.Düz renge sahip olan, açık renkli halı modellerini, desenli veya dekorun daha yoğun olduğu mekanlarda kullanırsanız iç mekan tasarımınız için daha uygun olacaktır.

Yoğun desenli eşyaların arasında karma desenli halı tercihi nasıl yanlış olacaksa, her şeyin sade olduğu dekorasyon tercihi de doğru olmayacaktır. Bulunduğunuz mekanda uyum yakalamak istiyorsanız, eşyalar arasındaki dengeye önem vermelisiniz.

Desenli bir oturma takımına sahipseniz, düz renkli halı modelleri dekorasyonunuzu tamamlayacak parçalar arasında olacaktır. Seçtiğiniz halı modeli ile evinizin geri kalan eşyaları uyum içinde olmalıdır. Eşyalar arasındaki genel bütünlük ortak renk kullanarak bağlanabilir.

Düşlerinizdeki gibi bir ortama sahip olmak istiyorsanız, halı seçiminizi doğru yapmalısınız. Yaşam alanınızın en önemli parçalarından biri olan halılar, ev dekorasyonun vazgeçilmez detayları arasında bulunmaktadır.

Halı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Ev dekorasyonunuzu tamamlamak için yapacağınız halı seçiminde dikkat etmeniz gerek bazı maddeler bulunuyor. Halı seçimi yaparken;

  • Halınızın bulunduğu mekana uygun olması gerekmektedir. Yazın kilim gibi ince halılar tercih edilirken, kışın zemini daha çok kaplayan halı modelleri tercih edilir.
  • Mobilyalarınız desenliyse düz halılar, tam tersiyse daha motifli, tasarım halılarını kullanmalısınız.
  • Seçeceğiniz halı modeli ile diğer eşyalar arasında uyum sağlanmalı.
  • Işık almayan karanlık bir ortama sahipseniz; içeriyi aydınlatacak, daha açık renkli halı modellerini seçmelisiniz.
  • Eğer bulunduğunuz ortam yoğun ışık alıyorsa daha soğuk renklere yönelmelisiniz.
  • Halı rengi seçerken, rengin mekana uygun olması gerekmektedir.
  • Evcil hayvan besliyorsanız kir tutmayan, daha koyu renkli halılar yaşam alanınız için daha uygun olacaktır.
  • Geleneksek motiflerden vazgeçemeyen kişiler için; eskitme halı, vintage halı, retro halı gibi halı modelleri önerilmektedir.

Halı seçimi yaparken Selvi Halı’nın engin tecrübesinden faydalanmayı unutmayın! Sektörün lider firmaları arasında yer alan markamız, birçok kategorin yer aldığı halı çeşitliliği ile evinizin eksik parçasını tamamlamanıza yardımcı oluyor.

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.