İpek Halı Modelleri ile Seçkin Bir Dekora Kavuşun!

04-08-2021 12:17
İpek Halı Modelleri ile Seçkin Bir Dekora Kavuşun!


Yaşam alanınızın en şık detayı olmaya gelen ipek halı modelleri Selvi Halı'nın seçkin koleksiyonu ile buluşuyor. Bulunduğunuz ortamın ruhunu değiştirecek, seçkin bir görünüm sunacak olan bu halı modelleri kaliteden ödün vermeyen yapısı ile dikkat çekiyor.

Klasik bir yaşam alanından hoşlanıyorsanız ya da evinizin en dikkat çeken parçası halınız olsun istiyorsanız ipek halı modelleri size hitap ediyor demektir. İpek halılar, farklı yaşam alanlarını süsleyen estetik yapıları ile pek çok kişinin tercih ettiği modeller arasında yer alıyor. Bulunduğunuz ortamın köşesini süsleyecek olan ipek halıların dekoratif özelliklerinden faydalanabilirsiniz!

Estetik Bir Görünüm İçin: İpek Halı Modelleri

Halı sektörünün lider markaları arasında yer alan Selvi Halı, diğer halı modellerinin yanı sıra ipek halı modelleriyle de müşterilerinin beğenisini kazanıyor. Bulunduğunuz ortamı yaşayan mekanlara dönüştürecek olan bu halı modelleri; gösterişli, şık yapısı ile ön plana çıkıyor.

İpek halılar, kaliteli malzeme kullanımından dolayı uzun yıllar kullanabileceğiniz özelliklere sahiptir.

Bu halı modelleri;

· Işıltılı özelliği,

· Kaliteli malzeme kullanımı,

· Parlak görünümü,

· Estetik dokusu,

· Üretim tekniğine göre fiyat farklılığı göstermesi,

· Uzun yıllar kullanılabiliyor olması,

· Doğal yollar ile renklendirilmesi,

· Özel işçilik sonucu üretiliyor olması gibi özelliklere sahiptir.

Narin, Hassas, Şık: İpek Halılar

İpek gömlek gibi narin bir dokuya sahip olan ipek halı modelleri; şık, özel tasarımlı mekanlarda tercih edilir. Detaylı bir işçilik sonucu müşterinin beğenisine sunulan bu halılar yüksek fiyat ortalamasına sahiptir.

Gelişen teknoloji sayesinde artık ipek halılar makine işçiliğiyle de dokunmaktadır. Eski makine halıları daha kalın ve kaba bir görünüme sahipken, makine dokuması ipek halılar yüksek ilmek sıklığı sayesinde daha detaylı desenlere sahip olabilmektedir. İpek makine halıları da kendi içinde farklı kalitelere ayrılmaktadır. Bunların arasında en üst kalite olan grubun sonuç ve rötuşları el işçiliği ile yapılmakta ve bu sayede el halısına daha çok benzetilmektedir.

Makine sonrası tekrardan el işçiliği ile işleme alınan halıların fiyatları farklılık göstermektedir. Özel ustalar tarafından özenle işlenen halılar daha uzun süreli kullanıma sahip, daha değerli ve daha pahalıdır. İpek halılar, özel tasarımlı halı kategorisine girdiği için güvenilir bir yerden, detaylı bir araştırma yapıldıktan sonra seçilmelidir.

İpek Halı Özellikleri

ipek-hali-nasil-temizlenir-Özel halı modelleri arasında yer alan ipek halılar, dokuma açısından farklılık göstermektedir. Bir halının bu tip bir halı kategorisine dahil olabilmesi için kaliteli bir ipek malzemesiyle özel bir tezgah üzerinde dokunması gerekiyor. Doğal yöntemler ve el işçiliği ile üretilen ipek halılar en değerli grup arasında yer aldığı için daha yüksek fiyat performansına sahiptir.

Saf ipek ile dokunan halı modeli diğer türlere göre daha değerli olduğu gibi daha da pahalıdır. El işçiliği sonucu, doğal bir şekilde üretilen halılar daha değerli olan ürün tipleri arasında yer almaktadır.

Türkiye'nin pek çok bölgesinde üretilen ipek halılar, klasik bir görünüm ile estetiği yakalamak isteyenlerin tercih ettiği modeller arasında yer alıyor. Yaşam alanınızın en dikkat çeken parçası ışıltılı görünümü ile halınız olsun istiyorsanız Selvi Halı'nın ipek halı modellerine göz atabilirsiniz.

İpek Halı Nasıl Temizlenir?

Özel olarak işlenen bu halı modellerini temizlemeye verirken dikkat etmeniz gereken bazı aşamalar bulunuyor. İpek halılar için günlük temizlik dışında herhangi bir işlemin yapılmaması tavsiye ediliyor.

Halı temizliği için tercih edebileceğiniz en güvenilir yol, profesyonel halı yıkama firmaları olacaktır. Her halının üretim durumuna göre dikkat edilmesi gereken özellikleri bulunmaktadır. Bu başlıklara dikkat etmeden yapacağınız her işlem, halınızın ömrünü kısaltacaktır. Halınızın dokusuna uygun olarak gerçekleştirilen yıkamalar ürüne hijyenik ve canlı bir görünüm sunacaktır.

Yıkama işlemi, halınızın rengini ve kalitesini korumak için yapacağınız işlemler arasında yer alıyor. Düzenli aralıklar ile halınızı temizleterek uzun ömürlü, canlı renklere sahip ipek halıya sahip olabilirsiniz.

İpek Halı Yıkama Nasıl Olur?

Özel olarak üretilen ipek halılar yıkanır mı, yıkanırsa nasıl bir işlemden geçmelidir, ne kadar süre aralığında yıkanmalıdır? İpek halılar, narin bir dokuya sahip oldukları için profesyonel yıkama firmalarından destek alınmalıdır. Hassas bir yapıya sahip olan bu halı tipleri dikkatli kullanılmalı ve dikkatli temizlenmelidir.

Halınızı herhangi bir firmaya vermeden, kendi imkanlarınız ile temizlemek istiyorsanız gerçekleştirebileceğiniz pek fazla alternatif bulunmuyor. Evde herhangi bir işlem yapmak istiyorsanız sadece narin bir şekilde halınızı süpürebilirsiniz. Bu işlemi halıya zarar vermeden, halının yönüne doğru süpürme işlemini uygulayarak yapmalısınız. İpek gömlekler gibi narin bir yapıya sahip olan bu halı tipleri özel koşullar altında, özel tasarımlı evlerde tercih edilmektedir.

Temizlik sektöründe farklı halı modelleri için farklı ürünler bulunmaktadır. Halı modelinize uygun temizleme ürününü araştırarak etkili bir sonuca ulaşabilirsiniz. Bu noktada ipek halı türleri için üretilmiş ürünleri tercih etmelisiniz.

Selvi Halıcılık, 1928 yılında başladığı yolculuğuna, müşteri profilini genişleterek devam ediyor. İpek halı modelleri, vintage halı modelleri, Afgan halı modelleri, yazlık halı modelleri, halı fiyatları ve daha pek çok konu hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçin! Profesyonel danışma arkadaşlarımız ile halı alma sürecinizi en verimli şekilde değerlendirmenize yardımcı oluyoruz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.